Omrin juli


Overzicht van het ophalen van oud papier en het ledigen van de groene en grijze containers

  • grijze container (sortibak) is op woensdag 04 en 18 juli.
  • groene container (biobak) is op woensdag 11 en 25 juli.
  • papiercontainer wordt opgehaald op 19 juli.

Omrin juli op afroep

  • Grofvuil en afgedankte elektrische apparaten
    Op de aangegeven data 09 en 23 juli, kunt u grofvuil en/of afgedankte elektrische apparaten (AEEA) aanbieden.
  • Snoeiafval
    Op de aangegeven data 02, 16 en 30 juli, worden takken op afroep opgehaald.

Berkoper Markt

Jaarlijks wordt in Oldeberkoop op de laatste woensdag in juli een jaarmarkt gehouden. Deze markt, waar echt voor iedereen wat te vinden is, vindt plaats in het centrum van het dorp en duurt van 14.00 uur tot 21.00 uur.

Veel bezoekers van binnen en buiten de regio weten de weg te vinden naar deze gezellige markt en strijken neer op een van de terrasjes die je in het dorp dan kunt vinden.

Niet zelden is de markt een plaats waar oude bekenden elkaar weer eens ontmoeten. Maar niet alleen voor bekenden is het een ontmoetingsplaats in een sfeer die je best uniek mag noemen. Slenteren langs de vele kraampjes, genieten van een hapje en een drankje en toevallig dat vinden wat je al jaren zocht: een betere sfeer kun je je nauwelijks voorstellen.

AED in Nijeberkoop?

Plaatselijk Belang is een werkgroep gestart om te komen tot de plaatsing van een AED in Nijeberkoop. Deze werkgroep bestaat uit Harm Heida, Ton Smakman, Trudy Fraterman en Joke Brouwer. Er zijn offertes aangevraagd van aanbieders van een AED en wordt er nagedacht over een geschikte plek voor plaatsing van het AED apparaat.

In Nederland bestaan meerdere netwerken van burgerhulpverlening bij een hartstilstand. In Friesland is er het netwerk Fryslan Hartveilig. In Nijeberkoop zijn er momenteel 4 burgerhulpverleners die u komen reanimeren, mocht dit nodig zijn.

Cursus bedienen AED en reanimeren.
De werkgroep wil graag de groep van vrijwilligers uitbreiden. Hiervoor zal er eind september 2018 een cursus bedienen AED en reanimeren georganiseerd worden in Nijeberkoop. De cursus wordt gegeven in de avonduren en duurt 4 uren. De kosten voor de opleiding worden vergoed door Plaatselijk Belang Nijeberkoop. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden bij Ton Smakman, 06-53458774.

Manifestaosie Kulturele Heufdstad 2018

Op 4 augustus in NI’JBERKOOP EN BERKOOP

De Verdwenen Peerden.
Et verhael gaot dat d’r in de karke van Ni’jberkoop jaoren leden twie peerden van de honger ommekommen binnen. De peerden weren losraekt
en bin, zo bleek laeter, op et karkhof van et dörpien telane kommen. Et karkien was niet al te best meer, zodat et niet meer bruukt wodden kon.
Doe d’r nao een schoffien toch weer es goenend kwammen, laggen daor de verdwenen peerden, allebeide dood. Vermoedelik het de karkedeure
eupenstaon en bin de peerden naor binnen gaon en is de deure dichtewi’jd.
Van de honger hebben ze nog an de baanken ommehaffeld, mar dat het de peerden niet redded. (Bron: Ooststellingwerf. Verzameling van Oudheidkundige Aanteekeningen,H.J. Popping, Oosterwoolde, 1903)

“Manifestaosie Kulturele Heufdstad 2018” verder lezen

Friese Streekmarkt

streekmarkt2012Op de eerste zaterdag van de maanden mei t/m oktober wordt in Oldeberkoop de Friese Streekmarkt gehouden. De markt begint om 10.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen. Op de markt, die gehouden wordt in het centrum van Oldeberkoop, staan ruim 20 standhouders klaar om u hun producten te laten proeven en u het verhaal achter deze producten en hun bedrijf te vertellen. Het gaat hier om Friese producten die op een ambachtelijke en vaak kleinschalige wijze geproduceerd worden door mensen met liefde voor hun bedrijf en producten. Aangeboden worden o.a. aardappelen, groenten, fruit, vis, vlees, kaas, zuivel, ijs, honing, wijnen, jams, siropen, hertenvlees en kakelverse eieren. Stichting De Buorkerij Zuidoost Friesland is initiatiefnemer van deze markt. De streekproducten worden door de producenten gezamenlijk op de markt aangeboden.

Bij de stand van het Toeristisch Informatiepunt kunnen bezoekers zich laten informeren over de activiteiten in de omgeving. Ook is er een stand waar informatie verkrijgbaar is op het gebied van duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld energiebesparing en zonne-energie.

Meer informatie is te vinden op www.friesestreekmarkt.nl.