Natuurwerkdag 3 november 2018

Handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag op 3 november

Help ook mee met om bomen om te zagen en opslag verwijderen bij Landgoed de Boschhoeve
Samen buiten aan de slag, dan kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. Op zaterdag 3 november a.s. organiseert Landschapsbeheer Friesland een werklocatie op Landgoed de Boschhoeve. Landschapsbeheer Friesland kan extra handen zeer goed gebruiken bij het omzagen van bomen en opslag verwijderen in het bos. Deze klus is van groot belang zodat het bos er weer netjes uitziet en dat de authentieke lanen weer een mooie uitstraling krijgen.

Het is niet alleen leuk en gezellig om gezamenlijk buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen, het is ook nog eens heel gezond. Buiten aan het werk gaan met bijvoorbeeld zagen en takkenslepen is al een intensieve workout. Bovendien is het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag cruciaal voor het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor het landschap zoals onderhoud aan boomgaarden, bosjes en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden en dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het mooie Friese landschap.

De Natuurwerkdag
Er zijn nog meer nuttige klussen in de Friese natuur en landschap, zoals snoeien bij Dekemastate of poelen schoonmaken in de Vlindertuin in Lemmer. De Friese Natuurwerkdag telt dit jaar weer ruim 20 locaties, waaronder Landgoed de Boschhoeve, waar jong en oud aan het werk kunnen tijdens de grootste groene vrijwilligersactie van Nederland.

Aanmelden
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden, uw (sport)club, scoutinggroep of familie een dag aan de slag te gaan? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locatie Landgoed de Boschhoeve of andere locaties bij u in de buurt en meldt u aan.

Voor meer informatie over de Natuurwerkdag kunt u contact opnemen met Jan Piet de Boer (0512-383800 of j.p.deboer@landschapsbeheerfriesland.nl).
Voor meer informatie over Landgoed de Boschhoeve kunt u contact opnemen met Anne Lolkje Tjepkema (a.tjepkema@landschapsbeheerfriesland.nl)