Vervoer rondom Ooststellingwerf

Vervoer rondom Ooststellingwerf

Openbaar Vervoer
Vervoer zorgt ervoor dat u van a naar b kunt reizen en helpt u uw boodschappen te doen, uw kinderen naar school te brengen of familie of vrienden te bezoeken. Wilt u weten hoe u moet reizen met het openbaar vervoer?
(Bron: Vraagwijzerooststellingwerf )

Binnenkort is OVpay het nieuwe in- en uitchecken in het OV

In- en uitchecken zoals jij dat wilt
OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland. Wat er nieuw is? De vrijheid om te kiezen waarmee je in- en uitcheckt! Het kan met je contactloze betaalpas, creditcard of je mobiel. Jij kiest wat het beste bij je past. Lekker flexibel en zonder gedoe! Het kan nu al op verschillende plekken in ons land en straks overal. OVpay komt stap voor stap dichterbij!

Hier kan het al!
kaartje nederland

Meer informatie vindt u op de website van OVpay


OV-chipkaart
Om te kunnen reizen heeft een OV-chipkaart nodig. Die koopt u online via de website OV-chipkaart. U kunt ook met de adresvinder een verkooppunt zoeken. Met uw pinpas stort u geld op de OV-chipkaart. Dit is uw reissaldo.
Bij elke reis worden de kosten automatisch van uw rekening gehaald.

Reist u per tram of bus? De vertrektijden staan vermeld op de halte. Op de websites van Connexxion, Arriva of Qbuzz staan vertrektijden van deze vervoerders.

Hoe gebruikt u uw OV-chipkaart?
Voor het reizen met openbaar vervoer moet u inchecken met uw OV-chipkaart. Zorg voor voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Op uw eindbestemming moet u uitchecken. Wanneer u van vervoerder wisselt moet u uitchecken en opnieuw inchecken. Bijvoorbeeld wanneer u overstapt van trein naar bus.

Vergeet niet uit te checken aan het eind van uw reis. Anders betaalt u veel meer dan uw reis kost. Wilt u een melding krijgen om uit te checken? Download dan de NS Reisplanner Xtra app. U kunt hierin een melding instellen

Kijk op Uitleg OV-chipkaart voor meer informatie. U kunt daar ook oefenen met in- en uitchecken en opladen van het reissaldo.

Contactinformatie Organisaties
 • OV-chipkaart – adresvinder
  www.ov-chipkaart.nl/klantenservice/adresvinder Url is externe website
 • OV-chipkaart
  www.ov-chipkaart.nl Url is externe website
 • BuurtBus
  www.wiki.ovinnederland.nl/buurtbus Url is externe website
 • 9292 reisinformatie
  0900 92 92 (€ 0,70 per minuut, maximum tarief € 14,-)
  www.9292.nl Url is externe website
 • Qbuzz
  www.qbuzz.nl Url is externe website
 • NS – reisplanner Xtra app
  www.ns.nl/reisplanner-xtra Url is externe website
 • NS – reisplanner
  0900 202 11 63 (€ 0,10 per minuut)
  www.ns.nl Url is externe website
 • Connexxion – klantenservice
  Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.00 – 19.00 uur.
  0900 266 63 99 (€0,28 per minuut, starttarief € 0,10)
  www.connexxion.nl/klantenservice Url is externe website
 • Arriva
  www.arriva.nl Url is externe website
 • Qbuzz Friesland
  0900 728 99 65 (lokaal tarief)
  www.qbuzz.nl/Friesland Url is externe website

Reisplanner
Op de website 9292 kunt u uw reis met bus, trein, tram en boot plannen. U kunt ze bellen, maar dat is niet gratis. Of download De NS Reisplanner Xtra app. OV-reisinformatie voor alle vervoermiddelen vindt u op de website 9292

 

Ariva

In de provincie Fryslân verzorgt Arriva het openbaar vervoer. In gemeente Ooststellingwerf rijdt een BuurtBus door vrijwilligers. U koopt bij de chauffeur een kaartje. Haltes en opstaptijden staan op de website 9292. U geeft overal, ook buiten de bebouwde kom, aan de chauffeur aan dat u mee wilt rijden. Uitstappen kan ook overal op de route. Soms is het zelfs mogelijk om een blokje verder te rijden.

Wanneer u in Fryslân reist en er is geen bus in de buurt van uw huis, bel dan de Opstapper. Dit is een taxibusje dat u naar een vast knooppunt brengt. Daar stapt u over naar de bus of trein. Reserveer minstens 1,5 uur voor de gewenste vertrektijd. De Opstapper rijdt van en naar 1 halte in het dorp. Wilt u thuis opgehaald of gebracht worden? Geef dat aan bij reservering. Voor deze service betaalt u extra. Bij de chauffeur koopt u een kaartje enkele reis. Dit kaartje is alleen geldig in de Opstapper.
(Bron: Vraagwijzerooststellingwerf )

De BelbusOp een aantal buslijnen rijdt een Belbus. In de reisplanner van Arriva wordt aangegeven wanneer er een Belbus rijdt. Om gebruik te maken van de belbus moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

 • Reserveer je reis minimaal 1 uur van tevoren. Bel gratis 0800 2802803.
 • Reis je met 3 of meer personen, reserveer de Belbus dan 24 uur van tevoren.
 • Maak je regelmatig dezelfde reis? Dan reserveer je gemakkelijk met één boeking al deze ritten al een maand vooruit.

Je kunt in de Belbus reizen met een OV-chipkaart of een ritkaart bij de chauffeur kopen.
(Bron: Arriva )