Sportwebsite voor inwoners Ooststellingwerf


Sportwebsite voor inwoners Ooststellingwerf
Inwoners van de gemeente Ooststellingwerf kunnen vanaf vandaag op één plek alle sport- en beweegaanbieders, sportaccomodaties en sportevenementen vinden. Vandaag is namelijk de website www.beweegplein.nl live gegaan.


Wethouder Esther Verhagen
Ik ben blij met de website het beweegplein. Sporten en bewegen is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar het is ook een manier om elkaar te ontmoeten. Een groep van betrokken vrijwilligers hebben zich ingezet om deze website te realiseren, omdat ze merkten dat veel inwoners geen zicht hadden op het sport en beweeg aanbod in onze gemeente. Dankzij deze vrijwilligers is dit mooie idee nu werkelijkheid geworden.
Apotheker Rogier Hilbers
Als apotheker ben ik geneesmiddelenexpert en help mijn patiënten om het juiste geneesmiddel veilig te gebruiken. Een belangrijk aspect daarbij is het verminderen van het aantal geneesmiddelen en daarbij speelt preventie een belangrijke rol. Om dit te versterken in onze gemeente ben ik als vrijwilliger in de themagroep Inclusief Sporten en Bewegen gestapt. Uiteindelijk hebben we samen de prachtige website beweegplein.nl opgezet met een fantastisch team van bevlogen mensen!
Winactie
Vanuit het Beweegplein is er ter promotie een wedstrijd uitgezet: Wie is de allerleukste sport- of beweegaanbieder in de gemeente? Alle sport- en beweegaanbieders in Ooststellingwerf kunnen hieraan meedoen. Zij worden de komende weken hiervoor persoonlijk benaderd. Nieuwsgierig geworden? Bekijk alle sporten op www.beweegplein.nl.

Themagroep Inclusief sporten en bewegen
Het Beweegplein is een website dat is ontstaan uit het Lokaal Sport- en Beweegakkoord van de gemeente Ooststellingwerf. Inwoners en sportaanbieders zijn in 2019/2020 benaderd om mee te denken over hoe het Lokaal Sport- en Beweegakkoord vormgegeven kon worden. Een van de drie Themagroepen die hieruit is ontstaan, is de themagroep Inclusief Sporten en Bewegen. Deze werkgroep heeft de ambitie om alle sport- en beweegaanbieders in de gemeente te bundelen op één plek: het Beweegplein. Op dit moment hebben al veel verschillende sport- en beweegaanbieders zich aangemeld voor het Beweegplein. Per dorp of per sport zoeken en sportaccommodaties Op de website kunnen bezoekers sporten zoeken per dorp of per sport en zij kunnen bekijken welke sportaccommodaties zij kunnen huren. Sport- en beweegaanbieders kunnen zich aanmelden om hun sportlocatie te verhuren.

Samantha Warkor


Adres

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Postadres

Postbus 8 8430 AA Oosterwolde

Algemeen bereikbaar

T 0516 – 56 72 20
 

Internet

Beweegplein

Direct nummer

T 06 – 21 82 91 76
 

Direct mail

Samantha Warkor